Mineralograma: Instrumenti, Analiza, Prova (testi)

Mineralograma: Instrumenti, Analiza, Prova (testi)

Mineralogramët e parë, tashmë në përdorim në Amerikë në vitet 1970, përdorën teknologjinë e spektrometrisë masive, një teknikë në modë në mineralogjinë e kohës edhe për analizën e shkëmbinjve hënorë dhe analizën e metaleve për anijet e anijes dhe ushtrinë e avionëve. Më pas u përdor si një teknologji edhe në mjekësi për analizën e mineraleve nga flokët e njeriut ose flokët e kafshëve.

Flokët, në fakt, sillen si një lloj shkëmbi, duke shtresuar brenda të gjitha toksinave, mineraleve dhe metaleve që ne shkojmë për të dëbuar gjatë jetës. Falë një teknologjie që mund të masë koherencën e metaleve në anijet e një aeroplani ushtarak, është gjithashtu e mundur të matet shtresimi i mineraleve dhe metaleve në flokët e njeriut.

Sot ka akoma laboratorë që analizojnë procesin e shtresimit duke përdorur këto teknologji të vjetra, por për vite me radhë është zhvilluar një brez i tretë i BioTest që përdor metoda të tjera për analizën e mineralogramit.

Mineralograma e vjetër tregon një dozë të metaleve dhe mineraleve që përmbahen në flokë, ku trupi po i nxjerr këto elemente. Sidoqoftë, është e nevojshme të konkludohet se çfarë sasie përmban trupi, por asnjë mineralogram nuk e thotë saktësisht këtë.

Të kuptuarit, përmes analizës së vjetër të mineraleve, cilat metale toksike duhet të eliminohen (sepse janë shumë të larta në trup) dhe cilat minerale njerëzore duhet të integrohen (sepse janë shumë të ulëta), nuk është e mundur bazuar në analizën e flokëve me teknika e vjetër, që nga flokët raporton vetëm informacion në lidhje me dëbimin e metaleve. Pra, të dish që kam arsenik në flokët e mi në një sasi prej 5 mg nuk më jep informacion në lidhje me përqendrimin e arsenikut në trup; Mund të kem edhe 20 mg, ose zero sepse tashmë i kam pastruar të gjitha gjurmët nga trupi.

Brezi i tretë i Daphne BioMetaTests, nga ana tjetër, analizon indet njerëzore duke marrë parasysh biofrekuencën e tij, një koncept i përdorur kohët e fundit në mjekësinë funksionale, i cili është baza e teknikave të reja të integruara të naturopatisë dhe mjekësisë holistike. Të dish nëse një metal “rezonon” në një përqindje të caktuar në trup na jep një tregues më të madh të pranisë së tij ose në çdo rast të dëmtimit të tij brenda organeve, krahasuar me të diturit në çfarë përqendrimi është i pranishëm në flokë.

Për të dhënë një shembull praktik, është sikur të donim të përcaktonim se sa mbeturina ka një fabrikë brenda, duke analizuar vetëm përmbajtjen e koshave të jashtëm në fund të ditës. Sigurisht që mund të marr një ide, por nëse koshat janë plot, mbase nuk do të ketë më mbeturina në fabrikë. Pra, nëse flokët tuaj janë të pasur me zhivë, mbase trupi juaj do të ketë dëbuar të gjithë zhivën që kishte më parë; nëse nuk ka kadmium në flokë, kjo nuk do të thotë se nuk ka kadmium në pjesën tjetër të trupit. Me pak fjalë, teknologjia e vjetër e mineralogramit është shumë magjepsëse, por në fund të fundit, ajo mat, në mënyrë shkencore të patëmetë, një pjesë të indeve nga e cila vështirë se mund të nxjerrim sasinë e vërtetë të metaleve ose mineraleve në trupin tonë.

Teknologjia e re e gjeneratës së tretë e patentuar nga laboratorët Daphne, ndërkohë që maste biofrekuencën dhe jo miligramët, do të ishte më afër realitetit edhe për zhvillimin e një protokolli Wellness për eliminimin e metaleve toksike dhe integrimin korrekt të mineraleve të nevojshme.