Disbioza e zorrëve

Kur flasim për disbiozën e zorrëve, më shumë sesa një patologji e vërtetë, sindromë ose model i ndryshimeve, ne i referohemi një çrregullimi të zorrëve, një çorganizimi funksional i mekanizmave më delikatë të zorrëve; ato variojnë nga veprimi i thjeshtë i përtypjes së pasaktë, deri te tretja e vështirë, nga gjendja e florës bakteriale disbiotike, deri në prishjen e sistemit imunitar të zorrëve, nga kuadri joefikas enzimatik në një rritje të toksinave të zorrëve që qëndrojnë në zorrën e trashë, etj.

Një test për disbiozën e zorrëve

Thema 06 e disbiozës së zorrëve është një nga BioMetaTest më të popullarizuara në botë, për tërësinë e të dhënave, analizën, detajet mbi panelet e ndryshme organike të zorrëve, kritikitetin dhe fushat e ndërhyrjes, përqendrimin e aminave toksike, nivelet e enzimeve të zorrëve, statusin e sistemit imuniteti i zorrëve dhe shumë indekse të tjerë që analizojnë ekuilibrin delikat të zorrëve tona dhe eksplorojnë procesin e gjatë të tretjes që zhvillohet në atë zonë të gjerë prej 300 metrash katrorë që është zorra jonë.

Disbioza e zorrëve shpesh ngatërrohet me infeksionet e zorrëve të kandidës, ose me sëmundje të tilla si gastriti dhe sëmundja e Crohn; siç është përmendur tashmë, disbioza është më shumë një çrregullim funksional dhe në çdo rast të një natyre bioenergjetike, sesa një çorganizim i vërtetë i florës bakteriale ose i ekuilibrit acid-bazë të zorrëve. Dysbiosis mund të kalojë përmes një mungese enzimesh, një dehje nga amine, një periudhe stresi, një diete acidifikuese, apo edhe disa faktorëve së bashku.

Megjithëse nuk ekziston një provë e zgjidhjes reale për disbiozën në një nivel klinik (pasi që është një çrregullim multifaktorial), ekziston mundësia e eksplorimit të këtyre çështjeve kritike me një BioMetaTest bioenergjik; kjo është tema 06 e cila nxjerr në pah: panelin e organeve të zorrëve, panelin e amineve toksike, panelin e enzimave, panelin e florës së zorrëve, panelin e sistemit imunitar të zorrëve, panelin e hormoneve të zorrëve, panelin e indekseve biometrike të zorrëve dhe vektorët e probabilitetit. Një test jashtëzakonisht i gjerë në kategorinë e tij dhe jashtëzakonisht i dobishëm për çdo profesionist në fushën e naturopatisë.